Jestem wegetarianką!! TAK!! Od ponad roku i czuję się wspaniale i nadal żyję. Nie wypadają mi włosy, baaa!!!! Mam je jeszcze gęściejsze. Moja skóra jest tak piękna, że przestałam używać makijażu. Paznokcie tak twarde, że muszę je piłować co kilka dni, rosną jak szalone. A samopoczucie- kwitnące!!
Oczywiście to nie tylko zasługa tego, że nie jem mięsa, a wielu innych czynników. Jednak przejście na wegetarianizm sprawiło, że czuję się wspaniale lekko.
Oczywiście to nie tylko zasługa tego, że nie jem mięsa, a wielu innych czynników. Jednak przejście na wegetarianizm sprawiło, że czuję się wspaniale lekko.
Jak wiadomo jest kilka odmian wegetarianizmu i ja zaliczam się do tej grupy co jeszcze je jajka (jako dodatek), miód (jak czuję, że chce mieć coś "złapać"), czasem nabiał (raz na ruski rok). Dlatego w moim dzisiejszym przepisie dodam jedno jajko.
Składniki:
1 puszka organicznej białej fasoli
1 puszka organicznej białej fasoli
1 cebula mała
2 ząbki czosnku
1 jajko
3-5 łyżek bułki tartej
sól, pieprz
papryka wędzona w proszku
olej ryżowy do smażenia
Przygotowanie:
fasolę płuczemy i wkładamy do blendera wraz z jajkiem, przyprawami, pokrojoną w kostkę cebulą i startymi ząbkami czosnku. Jak już masa jest gładka to dodajemy bułkę tartą. Masa musi się dać uformować w klopsiki lub kotlety, więc sami dozujcie bułki tartej. Uformowane kotleciki obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor.
fasolę płuczemy i wkładamy do blendera wraz z jajkiem, przyprawami, pokrojoną w kostkę cebulą i startymi ząbkami czosnku. Jak już masa jest gładka to dodajemy bułkę tartą. Masa musi się dać uformować w klopsiki lub kotlety, więc sami dozujcie bułki tartej. Uformowane kotleciki obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor.
Zapraszam również na Facebooka : Rozpieszczam Się Zdrowo
Projekt bezcukrowy Facebook: Bezbolesne Usuwanie Cukru Z Diety
Pobierz DARMOWY Magazyn: Bezbolesne Usuwanie Cukru Z Diety
Muszę spróbować:)
OdpowiedzUsuń