Domowe mleko roślinne jest pyszne i proste w przygotowaniu. Wystarczą tylko dwa składniki i gotowe.
Mleko owsiane:
50g płatków owsianych
700ml wody przegotowanej (zimnej)
szczypta soli
Opcjonalne: słodzik typu 2-3 daktyle, łyżka miód lub syropu daktylowego.
Płatko moczymy 30 minut zanim zblendujemy.
Mleko kokosowe:
100g wiórek kokosowych
500ml wody przegotowanej (zimnej)
szczypta soli
Opcjonalne: słodzik typu 2-3 daktyle, łyżka miód lub syropu daktylowego.
Wiórki moczymy przez 3 godziny.
Mleko migdałowe:
1 szklanka migdałów
2 szklanki wody przegotowanej (zimnej)
Migdały moczymy 8-12 godzin.
Wykonanie znajdziesz w filmie:
Podoba Ci się to co robię? Lubisz oglądać filmy, inspirować się przepisami i spędzać czas ze mną, to koniecznie zostaw subskrybcje i bądź na bieżąco z każdym filmem. :)
Możesz zostać moim PATRONEM i mieć dostęp do wszystkich e-booków i książek.
Zobacz jakie są opcje bycia PATRONEM i jakie korzyści to ze sobą niesie. Każdy e-book, który będę wydawała będzie automatycznie wędrował na Twoją skrzynkę e-mailową.
Dwa e-booki dostępne na teraz:
książka "Szczęście to wybór"
e-book "Tajemnica wytrwałości"
Regularnie piję mleko kokosowe, które robię z miąższu wybranego z kokosa. :) Ostatnio - co mnie zszokowało - widziałem mleko z ziemniaków! Piłaś może?
OdpowiedzUsuńRzadko piję takie mleko.
OdpowiedzUsuń